Banner till hemsidan(2048 x 384 px)

Recept

Frukostbröd

Detta blir fyra rejäla bröd. Glutenfria. Mejerifria. Snabbt att sno ihop!

Ingredienser:

4 ägg

1 liten zucchini

1 liten morot

2,5 dl mandelmjöl

1 dl sesamfrön

1/2 dl solrosfrön

2 msk psyllium

1 1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk supersalt

Gör så här:

Riv zucchinin, skala och riv moroten. Krama ur vätskan.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Käck i äggen och de rivna grönsakerna.

Vispa ihop. Jag använde en ballongvisp.

Klicka ut 4 högar på ett bakplåtspapper och forma med en gaffel.

Strö på lite solrosfrön.

Sätt in i ugnen ca 15 minuter i 200 grader.



Häll upp en kopp kaffe och njut!

Supersalt

Jag använder alltid supersalt när jag lagar mat. Supersalt är helt fritt från kemiska processer och innehåller de mineraler vi behöver, förutom selen (om du äter 2-3 paranötter varje dag får du i dig det selen du behöver).

Recept:
1/3 havssalt, grått och otvättat
1/3 himalayasalt
1/3 örtsalt med kelp (t ex Herbamare)

Blanda ihop och använd som ”vanligt salt”.

 

Mer information:👇🏻

Havssalt – är fritt från tillsatser och kemisk behandling. Då saltet är otvättat finns de naturliga mineralerna magnesium, kalcium, kalium samt spårämnen kvar i saltet, som normalt finns i havsvatten.

Himalayasalt – är ett oraffinierat, naturligt kristallsalt som är ca 250 miljoner år gammalt, bildades efter uttorkningen av ett urhav. Det har markandsförts som ett bättre, mer hälsosamt alternativ än vanligt bordssalt. Himalayasalt innehåller kolloida mineraler och spårämnen som ger saltet dess vackra, rosa glöd. Falksalt Himalayasalt bryts i norra Pakistan.

Herbamare – innehåller havssalt (94%)*, selleri, purjolök, krasse, lök, gräslök, persilja, libbsticka, vitlök, basilika, mejram, rosmarin, timjan, kelp (havsväxt som innehåller naturligt jod, skördas i havet utanför Chile). De nyskördade, ekologiska råvarorna har lagras under flera månader tillsammans med naturligt havssalt, för att saltet ska kunna dra ut arom och eteriska oljor. Herbamare är fri från glutamat, konstgjorda smakförstärkare och klumpförebyggande medel.

Vanligt bordssalt tvättas och behandlas kemiskt, sedan tillsätts det klumpförebyggande medlen E535 (natriumferrocyanid) och E536 (kaliumferrocyanid). Enligt Livsmedelsverket får dessa endast användas mängdbegränsat som klumpförebyggande medel i koksalt och koksaltsprodukter.